Formand Karsten Grønlund

Juleopvisning i lydighed, kontakt og social adfærd

Når man siger de Alternative, tænker de fleste nok straks i politiske baner. Men dette gør sig ikke gældende når de I Støvring DcH omtaler De Alternative. Nej her henledes tankerne straks på nogle helt andre baner, nemlig klubbens træningsbaner, hvor det Alternative hold træner flittigt hver lørdag.

Til holdets juleafslutning lavede de en flot opvisning i lydighed, kontakt og social adfærd. Der var ingen tvivl om at julen sig nærmer, for både hunde og deres førere var klædt ud. Det i sig selv kan være en udfordring for hundene, idet de jo ikke er vant til at have ”tøj” på. Men de Alternative og deres hunde tog det i stiv pote og leverede en flot opvisning.

En opvisning som bla bestod af øvelser hvor hundene skulle springe igennem hullahop ringe, samtidig med at 2 hunde løb ved siden af. Slalom øvelse som er en øvelse hvor hundene meget tæt passerer hinanden og holder fokus på deres fører, hvilket kan være svært når ens bedste behårede ven passerer lige forbi med glad logrende hale. Rundering hvor hunden bliver sendt af sted for at finde et menneske. I dagens anledning var det så julemanden som stod gemt bag et skjul. En øvelse hvor to hunde sidder i en trækvogn og bliver kørt rundt imellem de andre. Her gælder det i stor grad om hundens balance, samt tillid til sin fører.

Der var igennem hele opvisningen en masse spændene sjove og svære øvelser. Øvelser som ja måske nok er langt udenfor det officielle DcH program i lydighed, men øvelser som i stor grad viser at det bestemt gir pote at have det sjovt.

Det hele sluttede med julehygge, sang og lækkerier inden alle til hinanden kunne sige…..

RIGTIG GLÆDELIG JUL