Formand Karsten Grønlund

DCH hunde træner for at kunne hjælpe andre

Mandag d.14 august havde Støvring DcH’s eftersøgere Sanne Asmussen og Annette Rasmussen inviteret DcH Kreds 1 eftersøgningere til fællesstræning.

Arealet var denne gang ved Ardens naturlegeplads, hvor der udover legepladsen bla er skov og løbestier. Sanne og Annette havde forberedt flere områder med tabte genstande. Der var bla tabt ur, nøgler og briller i et område med en ruin. Andre steder var der tabt fingerring, taske, tlf, halskæder, vand dunk, samt gravet et visit kort ned i skoven. Høreapparater, hår elastikker, en sut og et smykke var tabt ved shelter, i legetårn, under gynger i grus og ved bålpladsen.

En flot opbakning med 7 hunde, hvoraf en kom helt fra Skagen, blev kort forinden reduceret til 4 hunde, idet 3 hunde desværre blev syge. Men de øvrige eftersøgere viste hvad deres hunde er værd. Med rolig stemme og en sikker tro på hundene, gav de sig i kast med at løse opgaverne, og ingen blev skuffet. Alt blev fundet og flere hunde kom endda og afleverede genstande som Sanne og Annette ikke havde tabt.

Det sociale betyder rigtig meget. Vi deler erfaringer og lærer hinanden at kende. Det skaber tryghed at kende sin makker, når vi bliver sendt ud på opgaver sammen. Det er vigtigt, at vide hvilke hunde der arbejder bedst sammen. Hundene kan som regel arbejde med alle, for når de bliver sat på en opgave er de så fokuseret, at de som oftes er ligeglad med hvad der sker omkring dem. Men nogle såvel hunde som førere arbejder bedre sammen end andre, fortæller Sanne Asmussen, som har King en sort labrador på 4 år. For at sætte et hyggeligt punktum på aftenens træning havde vi lavet bål, hvor vi grillede pølser og brød inden vi sagde Tak for i dag og på gensyn afslutter Annette Rasmussen, som i øvrigt gør opmærksom på at Eftersøgningstjenesten er en tjeneste som alle kan benytte ved blot at ringe på tlf 71 10 40 69.